Aktivitetsalliansen markerte Verdens helsedag med arrangementet Spinningens dag. Dette var en dag der hvem som helst kunne teste spinning gratis på treningssentre over hele Norge.  Målet var å få enda flere i bevegelse, og resultatet var overveldende.

─Vi har hatt rekordhøy deltakelse på Spinningens dag. Engasjementet fra treningssentre og deltakere har vært over all forventning. Treningssentrene meldte om fulle spinningssaler og ventelister utenom det vanlige, sier Lars Erik Mørk, talsperson for Aktivitetsalliansen.

Over 150 treningssentre åpnet dørene for gratis spinning på Verdens helsedag, og rundt 10 000 nordmenn deltok på spinningtimer over hele landet. Det er ti ganger så mange deltakere som året før.

─ Spinning er en treningsform som passer mange. Dessuten gir det et perfekt grunnlag til en god utesesong på to hjul. Vi er veldig glad for at så mange treningssentre har valgt å være med, sier Anne Thidemann, direktør i Virke Trening.

Live-konsertNRK Rogaland_live konsert
Haugesund Aerobic og Treningssenter var et av treningssentrene som hadde meldt seg på arrangementet. De inviterte fotballspillerene fra FK Haugesund til å delta på timen. For å få enda flere opp av sofaen og opp på spinningsykkelen inviterte de til live spinning-konsert med byens kjente band Ford Rekord.

─Vi synes at det er flott at Aktivitetsalliansen har laget en slik dag, og det var det ingen tvil om at vi ville delta på arrangementet. Ettersom vi var med i fjor også, ønsket vi å lage enda mer sprell i år, sier Rune Hummelsund i Haugesund Aerobic og Treningssenter.

Moro for alle
Aktivitetsalliansen ønsker å inspirere nordmenn til mer hverdagsaktivitet, og er opptatt av at alle voksne skal finne en aktivitet de liker å gjøre. Målet med Spinningens dag er å få flere som sykler til å teste spinning, flere som spinner til å sykle ute og flere som ikke er aktive til å prøve noe nytt.

– Spinning inne gir et godt grunnlag for å nyte sykkelturen til jobben mer. Dette tror vi er bra rekruttering for å få folk til å sykle mer ute også, sier Hulda Tronstad i Syklistenes Landsforening, som arbeider for at folk skal velge sykkel i hverdagen – til jobb, til møter og med barna.

– Sportsbransjen selger hvert år nesten 400.000 sykler og hører en del om kundenes behov. Mange forteller at de ønsker å komme i bedre form til å sykle lengre turer ute. Vi tror spinningens dag kan være et bidrag til det og håper flere blir inspirert til å sykle mer, sier Bård Kristiansen i Sportsbransjen.

Spinningens dag er en del av Aktivitetsalliansens kampanje ”Heia Deg!”

onsdag, 09 april 2014