Aktivitetstips

Skriv ut tips

01

Velg noe du liker!

Velg en aktivitet du liker. Det er ikke så nøye hva det er, så lenge du har lyst til å gjøre den. Prøv gjerne forskjellige aktiviteter.

Les mer her

 

02

Start forsiktig!

Start forsiktig og sett deg små mål underveis, f eks at du går en distanse før du løper den.

Les mer her

 

03

Inspirér andre!

Tenk på at du er et forbilde for andre. Ved å gå på tur eller trene kan du inspirere de rundt deg.

Les mer her

 

04

Kom igang!

Bare gjør det! Det er ikke alltid gøy å gå i gang, men du kommer IKKE til å angre på at du trente eller turen du gikk.

Les mer her
05

Det er aldri for sent!

Det er aldri for sent å begynne eller lære noe nytt. Uansett hvilken alder du er i når du begynner å røre på deg vil aktiviteten ha positiv effekt. All aktivitet er bedre enn ingenting!

Les mer her

 

06

Sett av tid!

Sett av tid til tur og trening, også i kalenderen. Ha gjerne faste aktivitetsdager eller rutiner, som å gå til jobb eller ta trappen. Pakk sekken eller treningsbagen kvelden før. Bruk minst et par dager i hver ferie til tur eller annen fysisk aktivitet. Alt blir lettere med gode vaner.

Les mer her

 

07

Vær aktiv med andre!

Finn en trenings- eller turvenn. Vær aktiv sammen med noen eller fortell andre om aktivitetsplanene dine. Det er sosialt og bidrar til at du gjennomfører det du hadde tenkt.

Les mer her

 

08

Tid for deg selv!

Aktivitetstid kan også være tid for seg selv, der du stresse ned og nyte det å være alene.

Les mer her

 

09

Spør ekspertene!

Spør ekspertene om tips eller sjekk ut gode nettsider for turforslag og øvelser. God veiledning høyner aktivitetsopplevelsen, forebygger skader og øker effekten av det du gjør.

Les mer her

 

10

Velg riktig utstyr!

Sørg for å ha godt utstyr som passer deg. Det trenger ikke være dyrt, men må matche dine ambisjoner og behov. Spør erfarne folk eller søk proff hjelp til utstyrsvalget. Husk å vedlikeholde utstyret ditt, så varer det lenge.

Les mer her

 

11

Sport og transport!

Bruk sykkelen og beina til både sport og transport. Utnytt reisevei til jobb eller andre steder du skal, til å bevege deg.

Les mer her

 

12

Vær aktiv der du er!

Vær aktiv der du er. Du trenger ikke reise langt for å få en god opplevelse i en park eller på en merket sti i nærheten av der du befinner deg.

Les mer her

 

13

Kosthold og hvile!

Kombinér aktivitet med et sunt kosthold og tilstrekkelig hvile for best effekt. Næringsrik mat og nok søvn hjelper kroppen å svare positivt på aktiviteten.

Les mer her

 

14

Variér aktivitetene dine!

Se mulighetene i å variere aktivitetene dine. Uteaktivitet gir god naturopplevelse og stimulerer sansene maksimalt, men på treningssenteret er det alltid godt vær for kondisjonsaktiviteter og enkelt å trene styrke.

Les mer her

 

15

Hva motiverer deg?

Oppdag at det kan finnes flere ting som kan motivere deg. Økt selvtillit når du når får til en bevegelse. Bedre humør. Godfølelsen etter en tur. Færre kilo. Mer overskudd. Sterkere kropp. Økt mental kapasitet. Listen er lang. Du kan fort finne et par nye grunner til å fortsette.

Les mer her

 

Én kommentar til “Aktivitetstips”

Det er stengt for kommentarer.