Fra Bergen: Ferskingtur Stølsheimen (foto: Sindre Thoresen Lønnes DNT)

En by-sommer kan også by på friluftsopplevelser. I Tromsø kan du avslutte hytte- til hytte-turen på bryggekanten, mens Stavanger byr på 4444 trappetrinn. Her er de mest populære turene fra de største byene!

 

Bergen – Variert rundtur i Stølsheimen

Stølsheimen er det klassiske helgeturområdet for Bergenseren. Denne turen er såpass lettgått at den egner seg for de aller fleste, samtidig som du får med deg alt Stølsheimen er kjent for. Variert og frodig fjellterreng, store stølsdaler og flotte turisthytter.

MER INFO HER: http://ut.no/tur/variert-rundtur-i-st%C3%B8lsheimen

 

Tromsø – Fra hytte til-hytte i egen bakgård

Tromsø har mange fine bynære hytter. Man kan gå en rundtur, gå fra en hytte til neste – ja gjøre turen så kort eller lang som en vil. Man kan også ta bussen både fra og til start/sluttsteder. Over alt er det godt merkede stier som er fine å gå på. Med de bynære hyttene er det enkelt å komme seg på tur og tilpasse turen til sitt nivå.

LES MER: http://ut.no/tur/vandring-rundt-midnattsolens-by,-tromsoe

 

Oslo – Pershusfjellet på langs

Røffere og mer variert terreng enn dette skal du lete lenge etter. Her er trange, dype tverrkløfter, digre tørrgraner og gamle krokfuruer. Etter å ha hatt klassikerstempel i en årrekke ble fjellryggen endelig blåmerket i 2009. Om man kombinerer turen med en overnatting på Sinnerdammen kan man gjøre en helgetur ut av den.

MER INFO: http://ut.no/tur/pershusfjellet-p%C3%A5-langs

 

På vei opp 4444 trinn

Stavanger – 4444 trappetrinn fra Flørli

Å forflytte seg fra havnivå til 740 moh. via 4444 trappetrinn, er i seg selv fasinerende og spennende. Trappetrinnene følger en kabelbane og rørgate som gir et fint innblikk i vannkraftutbyggingen som startet i 1920, og som gav liv til Flørli i Lysefjorden. Etter hvert som en kommer høyere opp, har en fantastisk utsikt over Lysefjorden hvor Preikestolen ligger på den ene siden og Kjerag på den andre siden. LES MER: http://ut.no/tur/fl%C3%B8rli-4444-trappetrinn

 

Trondheim – Topptur til Storsylen fra Nedalshytta

http://ut.no/tur/topptur-til-storsylen-(1762-moh.)-soer-norges-hoeyeste-grensefjell

Turen opp på Storsylen er barsk, men belønnes med overdådig utsikt helt til Rondane og Snøhetta på godværsdager. Og vil man ikke til topps er det ikke et dårligere alternativ å følge Ikornåa oppover mot svenskegrensa. Søndag setter man av til en av de mange dagsturene i området. http://ut.no/tur/dagsturer-fra-nedalshytta før turen går tilbake til Trondheim.

 

God tur!

 

Aktivitetsalliansen legger hver uke ut et bidrag fra en av våre samarbeidspartnere. Denne uken er det Den Norske Turistforening som bidrar. Følg oss også på www.facebook.com/heiadeg

 

Publisert:

torsdag, 16 juli 2015