(Foto: Halvor Brekke/DNT)

Det finnes alternativ til barnetog, bunad og salutt. Du kan ta 17.mai-feiringen med deg til fjells!

– Den Norske Turistforenings lokale foreninger arrangerer flere turer 17.mai. Her er alt fra toppturer, til rusletur og stiløping. Å feire Norges bursdag i naturen vi er så glad i, er hva jeg vil kalle en fullkommen feiring! sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

 

Her er noen av turene du kan bli med på:

Skitog til Telemarks tak

Tradisjon tro arrangerer Telemark Turistforening skitog-tur til Gaustatoppen.

Hva er mer stemningsfullt enn å markere grunnlovsdagen med en tur til kongen blant telemarksfjella, med utsikt til en sjettepart av fedrelandet?  På toppen venter gjengen på Gaustatoppen Turisthytte med flagg, kaffe og vafler.

 

Spektakulær topptur på Kvaløya

Storstolpan på yttersiden av Kvaløya står klar til å ta i mot deg på Norges bursdag. Toppturen byr på storslått utsikt, i tillegg til nedkjøring i særklasse. Man må gjerne stille i bunad, dress og med flagg, men det er ikke noe krav.

 

Nasjonalromantisk stiløping til Frafjordhatten

Stiløp for deg som er glad i motbakke. Toppen Frafjordhatten er 810 meter over havet og turen er på vel en mil. Vel oppe venter pause med niste og noe godt å drikke og vaiing med medbragt flagg i vinden!

 

Bløtkake i Oslomarka

Lett tur på ni kilometer fra Movatn stasjon via hytta Sinober ned til Nittedal.  Her blir det bløtkake og sang på stien!

 

Aktivitetsalliansen legger hver uke ut “Ukas Aktivitet” på aktivitetsalliansen.no fra en av våre samarbeidspartnere. Denne uken er det Turistforeningen som bidrar. Aktivitetsalliansen ønsker at alle voksne skal finne eller oppdage en aktivitet de liker. Det øker sjansen for å etablere en god vane og fortsette med fysisk aktivitet. Følg oss på www.facebook.com/heiadeg

onsdag, 13 mai 2015