Selv om våren for alvor har gjort sitt inntog flere steder i landet, er det fremdeles mulig å få seg noen vakre vårskiturer. 11. april arrangerer vår Alliansepartner Skiforeningen vårskitur til Totenåsen. Vil du være med?

(Foto: Harald-Udnæseth-Arnfinnsætra)

Skiforeningen ordner transport fra Galleri Oslo til Oksbakken, og du kan dermed starte skituren i 650 meters høyde. Herfra går det innover til Rausteinshytta (4,6 km), et svært populært turmål i disse traktene. Hytta ligger 820 meter over havet, like ved Torsæterkampen, som er høyeste punkt på Totenåsen (841 moh.).

Meld deg på HER

Etter en rast her, går turen 300 høydemeter nedover (10,2 km), først i flatt terreng over platået og så ned bakkene forbi Anfinnsætra, deretter ca. en kilometer med jevn stigning på skogsbilvei, før de slake bakkene til Torsætra, som ligger 500 meter over havet. Også her er det mulig å kjøpe seg mat og drikke. Bussen kjører tilbake fra Torsætra.

Torsætra er et særpreget serveringssted på Totenåsen. Helt siden 1800-tallet har det vært overnatting og bevertning her. “Kvilstelle” kalte tømmerhoggerne stedet den gang. I 2012 ble Torsætra kåret til regionvinner i konkurransen Ganefart 2012 («beste spisested langs veien»).

Fakta om turen:

Turen er på 14,8 kilometer og følger traseen Oksbakken – Rausteinshytta – Torsætra.

  • Fra Oksbakken til Rausteinshytta er det 4,6 kilometer. Samlet stigning er 179 meter, samlet fall er 22 meter.
  • Fra Rausteinshytta til Torsætra er det 10,2 kilometer. Samlet fall er 400 meter, samlet stigning er 82 meter.
  • Del 1: Oksbakken – Rausteinshytta.
    • Rast på Rausteinshytta.
  • Del 2: Rausteinshytta – Torsætra.
    • Mulighet for mat og drikke på Torsætra.

Les mer og meld deg på HER

 

 

Aktivitetsalliansen legger hver uke ut “Ukas Aktivitet” på aktivitetsalliansen.no fra en av våre samarbeidspartnere. Denne uken er det Skiforeningen som bidrar. Aktivitetsalliansen ønsker at alle voksne skal finne eller oppdage en aktivitet de liker. Det øker sjansen for å etablere en god vane og fortsette med fysisk aktivitet. Følg oss på www.facebook.com/heiadeg

 

tirsdag, 07 april 2015