I dag, 7. april, er det Verdens helsedag. Dette markerer vi i Aktivitetsalliansen med å arrangere Spinningens dag. Dette er en dag der hvem som helst kan teste spinning gratis på treningssentre over hele Norge. Tanken er at: Spinner du inne, vil du sykle mer ute.

I Aktivitetsalliansen ønsker vi å inspirere nordmenn til mer hverdagsaktivitet. Og vi er opptatt av at alle voksne skal finne en aktivitet de liker å gjøre. Målet med Spinningens dag er å få flere som sykler til å teste spinning, flere som spinner til å sykle ute og flere som ikke er aktive til å prøve noe nytt.

Spinningens dag arrangeres på over 150 treningssentre. Vi estimerer at rundt 10 000 nordmenn kommer til å delta på spinningtimer som er satt opp i forbindelse med Spinningens dag.

Spinner for full sal

PT Myrens Sportssenter - Silje ThorstensenVi har tatt en prat med Silje Thorstensen. Hun jobber som personlig trener (PT) ved Myrens Sportssenter i Oslo, som er ett av treningssentrene som arrangerer Spinningens dag.

– Spinning er en treningsform som inkluderer mange. Min erfaring er at selv de som ikke er så glad i saltimer, ofte går på spinning. Her stilles det ingen krav til koordinasjon, rytme eller andre ferdigheter. Og du kan selv styre din egen intensitet. Dermed passer dette for alle, uansett form.

Vi hører rykter om at spinningtimen er fullbooket hos dere. Hva har dere gjort for å få folk til å melde seg på?

– Vi synes at det er flott at Aktivitetsalliansen har laget en slik dag. På den måten kan flere bli introdusert for denne fantastiske gruppetreningen. Derfor har vi informert godt om tilbudet på Facebook, vår egen nettside og på senteret. Vanligvis har vi en del syklister som synes det er svært positivt med spinning når det ikke er utesesong. I tillegg er det en del “vanlige” mosjonister som vil teste spinning. Det er en bra måte å trene kondisjon på.

Hva er dine tips til hvordan man kan finne inspirasjon til å bli mer aktiv i hverdagen?

– Lag en plan og et mål. Finn treningskompiser. Ikke ha for høye ambisjoner i starten. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

Spinningens dag arrangeres på Verdens Helsedag, og er ett av flere tiltak i Aktivitetsalliansens kampanje; Heia deg.


Spinningens dag - SATS Solli
Foto fra SATS Solli på Spinningens dag, mandag 7. april.

Om Spinningens dag

  • Gjennom kampanjen Heia deg! jobber Aktivitetsalliansen for å få flere nordmenn i fysisk aktivitet. Spinningens dag er et av mange tiltak som er initiert av Aktivitetsalliansen.
  • Spinningens dag markeres på Verdens Helsedag, og ble arrangert for første gang i 2012.
  • Mer enn 150 treningssentre landet åpner dørene for gratis spinning-timer på Spinningens dag.

Om Aktivitetsalliansen

  • Aktivitetsalliansen er et kampanjesamarbeid mellom syv aktører innen fysisk aktivitet, sunn livsstil og forebyggende helse, som har til hensikt å få flere nordmenn i fysisk aktivitet.
  • Kampanjesamarbeidet finansieres av hovedpartner Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen er fra før kjent for å støtte forebyggende og aktivitetsskapende tiltak (f eks Svømmeaksjonen).
  • Alliansen består i tillegg av seks partnere som representerer de mest populære aktivitetene for voksne; Turistforeningen (DNT), Virke Trening (Treningssentrene), Skiforeningen og Syklistenes Landsforening (SLF), samt Sportsbransjen (utstyr) og Grete Roede (sunt kosthold og fysisk aktivitet).

 

mandag, 07 april 2014