De fleste av oss har reisevei til jobb eller skole. Hvorfor ikke gjøre denne jobbreisen til en fin tur? I stedet for å sitte i bilen kan du klarne hodet, mens du beveger deg og opplever fin natur.

– Å gå er den naturligste måten å bevege seg på og noe av det beste du kan gjøre for helsa di. Både kropp og sjel har godt av å gå, særlig i naturen, sier Lars Erik Mørk i Aktivitetsalliansen. Nå oppfordrer han alle til å bytte ut bil, buss og bane med beina og skaffe seg en fin tur.

– De fleste vil bli overrasket over alle mulighetene som finnes til å oppleve flotte øyeblikk i naturen på vei til jobb eller skole, sier Mørk.

– Undersøkelser viser dessuten at for eksempel det å sykle til jobb går minst like raskt som å ta bilen, legger han til.

Han anbefaler alle å legge turen til naturlige omgivelser der man kan, for eksempel ved å gå langs vann, gjennom parkområder, grønne lunger og skogsholt.

– I tillegg til naturopplevelsen er det også mye god helse og avkobling i å se på folk, hunder, fugler og arkitektur man passerer underveis i bybildet. Det er bare å nyte sansene sine, sier Lars Erik Mørk.

 

Her er Aktivitetsalliansens 7 tips for å gå til jobben:

  1. Bruk gode sko, gjerne joggesko, tursko eller gode hverdagssko. Bytt sko på jobben, eller gå i sko som også passer på jobb.
  2. Skaff deg en god PC-sekk om du trenger å ha med deg jobbting frem og tilbake.
  3. Kle deg etter forholdene. Varme klær på kalde dager og lett på varme dager. Ta med skift om nødvendig. Gjør det enkelt.
  4. Legg turen i naturlige omgivelser der du kan. Gå langs vannet, gjennom parkområder, grønne lunger og skogsholt, der det er naturlig. Selv om det skulle bli en liten omvei vil du sette pris på naturopplevelsene.
  5. Bruk turen til å være tilstede i det du gjør. Se på folk, hunder, arkitektur, fuglelivet, trær og blomster. Bruk sansene dine.
  6. Husk at du kan kombinere ulike løsninger for å gå mer. Du kan f eks gå en vei, gå deler av strekningen eller kombinere gåing med bysykling eller kollektivt.
  7. Sett av tid. Å gå frem og tilbake til jobb går overraskende fort, men du trenger likevel litt ekstra tid. Det vil du ikke angre på.
mandag, 28 oktober 2013