I går arrangerte Aktivitetsalliansen Spinningens dag. Over hele landet kunne folk flest teste spinning gratis.  Målet med dagen var å få enda flere i bevegelse, og resultatet var overveldende.

─Vi er veldig fornøyde med gjennomføringen av årets utgave av Spinningens dag. Engasjementet fra treningssentre og deltakere har vært fantastisk. Treningssentrene meldte om glade og spinningslystne deltakere, sier Lars Erik Mørk, talsperson for Aktivitetsalliansen.

Over 110 treningssentre åpnet dørene for gratis spinning på tirsdag, og rundt 10.000 nordmenn deltok på spinning-timer over hele landet.

Fra sofa’n til sykkel’n

En av deltakerne på Spinningens dag var Roy Stadsvik (53). Han spilte ishockey på høyt nivå, men da han la opp ble han sittende stille. Badevekta protesterte først, så sa kona i fra. Spinning inne ble starten på veien tilbake. Nå trener Roy ute også. Målet er sykkelrittet Lillehammer-Oslo.

Det var kona som motiverte ham til å komme i gang.  – Hun hadde mast en stund, og 2. januar 2012 sa jeg ja, hvis du fikser alt, forteller Stadsvik. Dagen etter tok hun ham med på spinning på Gnist Treningssenter på Haslum.  Og siden den gang har han trent systematisk.

Moro for alle

Målet med Spinningens dag er å få flere som sykler til å teste spinning, flere som spinner til å sykle ute og flere som ikke er aktive til å prøve noe nytt.

– Sykling er moro både inne og ute. Våre undersøkelser viser at de som trener inne, også er mer aktive ute. Spinning gir et godt grunnlag for å sykle mer ute, sier Anne Thidemann, direktør i Virke Trening.

Det er Roy Stadsvik et godt eksempel på, den tidligere ishockeyspilleren debuterte i sykkelrittet Bergen-Voss i fjor.

– Det var en utrolig flott naturopplevelse. Jeg ville gjennomføre, men det hadde ikke vært noe gøy med dårlig form. Det motiverte meg til å trene ekstra, avslutter Stadsvik.

Sammen for felles mål

Spinningens dag er et samarbeid mellom Virke Trening, Syklistenes Landsforening og Sportsbransjen.

– Det er sjelden private og frivillige aktører går sammen, men sammen står vi sterkere for å nå målet om å få flere i aktivitet. Vi i Syklistenes landsforening arbeider for at flere skal se på sykkelen som en naturlig transportløsning i hverdagen, og vi mener at spinning inne kan skape mer aktivitet ute, sier Morgan Anderson, generalsekretær i Syklistenes Landsforening.

Se video fra Spinningens dag 2015 her: 

onsdag, 25 mars 2015