Er du klar for påskeferien? Hva med appelsin og Kvikk Lunsj i solveggen etter en skituren på vidda, eller bygging av iglo sammen med barna og hundekjøring?

Vår alliansepartner, Den Norske Turistforening har tips til påsketurene som passer alle aldre, ferdigheter og nivåer!

Med barn på fjellet

For barnefamilier har flere av DNTs betjente hytter egne aktivitetsledere som inviterer til lek og hygge som snøhulegraving, aking, skilek og skiturer i området rundt hyttene. Tilbudet er gratis og passer for barn fra fem år og oppover. Velg blant annet mellom Preikestolen fjellstue i Ryfylkeheiane, Sota Sæter i Breheimen eller Bjørnhollia i Rondane.

Lyst til å prøve noe nytt?

Bytt ut lyden av svitsjende ski med bølgebrus. En dags- eller overnattingstur til Skongenes fyr kan være et spennende alternativ for hele familien. Terrenget er lett kupert og bæremeis-vennlig, og det er salg av vafler og saft mellom kl. 13 og 17 fra 3.-5. april. Skal du overnatte kan det være lurt å reservere plass, siden det er begrenset med overnattingskapasitet.

En klassiker

Det er mange flotte klassiske skiturer å velge mellom, og en av disse er Jotunheimen fra vest til øst. Denne går gjennom sentrale deler av Jotunheimen, fra Sognefjellet til Gjendesheim. Få med deg den fantastiske utsikten med majestetiske tinder, topper og breer i variert terreng! Påskeaften feires på Gjendesheim, som er kjent for sitt gode kjøkken og hyggelige atmosfære. Turen varer fra 31. mars til 5. april.

Hundekjøring

En annen helt unik og ny godbit er påskeskitur med hundekjøring i Femundsmarka! Dette er et spennende opplegg hvor du får med deg både hundekjøring og skiturer, mens du bor fast og komfortabelt på den koselige hytta Svukuriset. Gled deg til turer i flott terreng og masse kos med hundene!

For å finne ut hva som skjer der du er, sjekk ut din lokale turistforening.  Kontakt også gjerne hyttene direkte for mer informasjon. De finner du på UT.no.

God påsketur!

 

 

Aktivitetsalliansen legger hver uke ut “Ukas Aktivitet” på aktivitetsalliansen.no fra en av våre samarbeidspartnere. Denne uken er det Turistforeningen som bidrar. Aktivitetsalliansen ønsker at alle voksne skal finne eller oppdage en aktivitet de liker. Det øker sjansen for å etablere en god vane og fortsette med fysisk aktivitet. Følg oss på www.facebook.com/heiadeg

fredag, 27 mars 2015