Folkemøter om fysisk helse og mental kapasitet

I fjor høst arrangerte Aktivitetsalliansen fire folkemøter basert på fjorårets suksess med seminaret «Aktiv kropp – sterk hjerne».

Da Aktivitetsalliansen etablerte dette hjernehelsekonseptet i fjor, var det ingen som ante at det skulle bli så populært. Det første møtet på Litteraturhuset var så populært at 250 personer måtte avvises i døra. 13 000 personer så streamen var arrangementet på Facebook i løpet av de første dagene, og responsen var enorm.

– Det ble helt åpenbart at vi hadde truffet en nerve med disse problemstillingene, og at dette er noe folk flest ønsker og søker mer kunnskap om, forklarer Lars Erik Mørk i Aktivitetsalliansen.

Arrangementet på Litteraturhuset ga raskt ringvirkninger. Ole Petter Hjelle, superfastlegen som trener pasientene sine, ble kontaktet av Kagge forlag som ønsket seg en bok om tematikken. Boken «Sterk hjerne med aktiv kropp» ble lansert denne høsten, og har allerede nådd bestselgerlistene etter et par uker i salg.

Bok- og Blueshuset i Notodden utsolgt på under en uke
I salen på Litteraturhuset så også Nina Sleperud fra DNT Notodden. Hun ble svært inspirert av foredragene, og ønsket at Aktivitetsalliansen skulle ta konseptet med til Notodden, med en litt lokal vri for å lokke Notoddingene opp av sofaen.

Anders Hall Grøterud på scenen i Notodden.
Anders Hall Grøterud på scenen i Notodden.


Notodden kommune ønsket også å være med på laget, og sammen ble det planlagt et arrangement som skulle fokusere noe mer om effektene av å være ute i naturen. 250 billetter ble lagt ut gratis via Facebook, og disse billettene var så populære at arrangementet var utsolgt før annonsen i lokalavisa sto på trykk!

Med en smekkfull sal på en tirsdag ettermiddag ble folkemøtet gjennomført, med stor interesse fra salen. På scenen sto scenen sto Ole Petter Hjelle, Johan Kaggestad og Kristian Hall, som alle var med på siste arrangement på Rikshospitalet i fjor. I tillegg var forfatteren og journalisten Sigri Sandberg på plass for å snakke om hvordan man kan få det bedre av å være utendørs.

Journalist Sigri Sandberg på scenen.
Journalist Sigri Sandberg på scenen.


Sandberg snakket om hvordan man skulle gripe de små øyeblikkene, og fikk publikum med på enkle hypnose- og pustebevegelser for å sette pris på de små øyeblikkene i hverdagen.

Se hele streamen fra Bok- og Blueshuset under: 

Faglig påfyll for medisinstudentene i Trondheim
På Gløshaugen i Trondheim fikk medisinstudentene besøk av Aktivitetsalliansen to dager etter arrangementet på Notodden. Denne gangen var det erfaringer rundt fysisk aktivitet, mentale effekter og psykisk helse som sto i sentrum.

På scenen startet Linda Ernstsen, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie ved NTNU, sitt foredrag om fysisk aktivitet, mental og kognitiv helse i den generelle befolkningen. Ernstsen snakket også mye om viktigheten av tverrfaglig kompetanse, og bedre samarbeid på tvers av profesjonene.

Johan Kaggestad, Linda Ernstsen og Ole Petter Hjelle holdt foredrag i Trondheim
Johan Kaggestad, Linda Ernstsen og Ole Petter Hjelle holdt foredrag i Trondheim

Seminaret på Gløshaugen var et samarbeid med Nmf Trondheim, og Maren Lerfald fra foreningen var svært fornøyd med arrangementet. Hun

Se hele streamen fra NTNU under: