Kom i form, med minst mulig innsats!

Hvorfor er det så vanskelig å bevege seg litt hver dag? Og hva kan DU gjøre med det?

Mennesket er skapt for å bruke kroppen og hjernen til jakte på mat, komme oss unna ville dyr og farlige situasjoner og lete etter en god og trygg leirplass for natten. I dagens moderne samfunn bor vi trygt og behagelig på samme sted, med all maten vi vil ha i kjøleskapet, uten å måtte bevege oss stort med mindre vi velger det selv.

Dermed får vi ikke det vi trenger av naturlig fysisk aktivitet i hverdagen og havner i ubalanse. Vi sitter oss syke og spiser for mye. Vi blir ukonsentrerte og overvektige, og pådrar vi oss livsstilsykdommer og lavere motstandsdyktighet mot pandemier som korona.

Mange har nok kjent ekstra på dette de siste året under i lange perioder med pålagt hjemmekontor, timesvis med Teams-møter og stillesittende stirring på skjerm og lite fysisk kontakt.

Hva har vi lært av det? Og hva kan hver og en gjøre for å være fysisk aktive på en naturlig måte i hverdagen eller under pandemier?

Aktivitetsalliansen setter dette på dagsorden i løpet av en time under Arendalsuka og setter fokus på hvordan vi kan løse dette i praksis.

Arrangementet vil bli avholdt på Arendalsuka onsdag 18 august fra 18.00-19.00 ved Samfunnsteltet – jubileumsscenen


Program:

1) KOM i FORM med MINST MULIG INNSATS (15 min tips og øvelser fra personlig trener Yngvar Andersen)

2) STERK HJERNE med en aktiv kropp (15 min råd og motivasjon med lege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle)

3) WALK and TALK – slik bruker du gående møter på jobb (15 min om møteformer og praktiske tips, ved Aktivitetsalliansen og Gjensidigestiftelsen)

4) KONTOR INTERVALL – slik bruker du pausene smart (15 min om hvordan du kan bryte opp stillesitting på jobb- eller hjemmekontoret, med praktiske gjøremål, morsomme øvelser, korte og lange turer eller trening mellom møtene på Teams. Enten du kan planlegge dagen din eller du må ta alt på sparket; det finnes alltid som passer til dagen din din. Ved Anders Hall Grøterud, idrettspsykolog og daglig leder i Aktivitetsalliansen, samt representanter fra DNT og Roede)

Arrangementet på Arendalsuka


Det er også mulig å følge arrangementet via stream, lenke til denne finnes her:

Livestream på Facebook