Slik redder du aktivitetstilbudet ditt

– Medlemskapet ditt er viktigere enn noen gang, sier Aktivitetsalliansen.

Den nasjonale dugnaden for å redusere smitte fortsetter for fullt. Dessverre innebærer det stengte treningssentre, turhytter og avlyste fjellturer og skikurs.

Dette er tilbudene som foretrekkes av den voksne befolkningen. Turgåing er den mest populære aktiviteten, mens 1,2 millioner nordmenn er medlem på et treningssenter.

Men det var før korona-krisen. Nå står tilbudene i fare for å forsvinne eller bli kraftig redusert.

Livsviktige medlemsskap

– Ditt medlemskap i DNT, Skiforeningen og det lokale treningssenteret er viktigere enn noen gang, sier Lars Erik Mørk i Aktivitetsalliansen.

Hvis du savner treningssenteret ditt nå, er det en tragedie om det er nedlagt når du endelig kan komme tilbake, forteller han videre.

Treningssentrene er pålagt å holde stengt, mens DNT har måttet avlyse turer og stenge hyttene sine. Selv om de fleste ansatte er permittert, har man fortsatt store utgifter til vedlikehold av fjellhyttene og lokalleie og utstyrsleie på treningssentrene.

– Å opprettholde medlemskapet ditt nå er rett og slett livsviktig for de tilbudene du vanligvis benytter til fysisk aktivitet, sier Lars Erik Mørk (bildet).

– Hvis du savner treningssenteret ditt nå er det en tragedie om det skulle være nedlagt når du endelig kan komme tilbake. Fortsett medlemskapet ditt selv om senteret må holde stengt, oppfordrer Lars Erik Mørk i Aktivitetsalliansen.

Avgjørende for lokalsamfunnene

Han oppfordrer alle til å fortsette som betalende medlemmer, selv om tilbudene må holde stengt. 

– I disse dager handler det om å stille opp på dugnad for å ta vare på lokalsamfunnene våre, enten det er folk isolasjon som trenger handlehjelp eller det lokale aktivitetstilbudet som risikerer å ikke kunne åpne igjen når hverdagen er tilbake. Det betyr ikke så mye økonomisk for hver enkelt av oss, men kan være helt avgjørende for økonomien til det lokale treningssenteret, ski- eller turforeningen vår, sier Lars Erik Mørk.

Håper på støtte

– Vi forstår at mange nå vurderer å si opp eller fryse sitt medlemskap hos oss når senteret er stengt. Derfor trekker vi ingen avgift i april, sier Morten Hellevang i treningskjeden EVO.

– Samtidig håper vi flest mulig vil fortsette som betalende medlemmer om stengningen skulle fortsette frem mot sommeren. Det kan utgjøre forskjellen på om vi er der når krisen er over eller ikke, sier Hellevang.

Tøft for DNT Oslo

DNT har 57 medlemsforeninger i Norge. Noen tåler en lengre pause, men for den største foreningen DNT Oslo og Omegn, er situasjonen akutt vanskelig.

– De eier halvparten av de betjente hyttene våre, og har mistet mesteparten av inntektene sine. Dette kan få store konsekvenser hele DNTs virksomhet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Solvang.

– Det aller viktigste for DNT er at gamle og nye medlemmer fortsetter å støtte opp om arbeidet vårt. Da skal vi stå klare til å gi naturopplevelser for livet på den andre siden av denne krisen. Så vår oppfordring er helt klar: Vil du støtte oss nå: Bli medlem! sier Dag Terje Solvang.

– Det aller viktigste for DNT nå er at gamle og nye medlemmer fortsetter å støtte opp om arbeidet vårt. Da skal vi stå klare til å gi naturopplevelser for livet på den andre siden av denne krisen, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Solvang. Foto: Marius Dalseg Sætre.

Det snør ikke spor

Det er en krevende situasjon også for Skiforeningen. De fleste ansatte er permittert inntil videre, aktiviteter er avlyst og markastuer stengt. Bare løypebasene kjører fortsatt skispor for at folk skal kunne gå på ski.

– Den viktigste støtten vi kan få er at medlemmene våre blir med oss videre inn i en ny vinter når det nye medlemsåret starter 1. september, sier Erik Eide, generalsekretær i Skiforeningen. Han er også takknemlig for dem som vil bidra allerede nå.


– Vi har fått flere nye medlemmer den siste uken, det setter det setter vi enormt stor pris på, sier Erik Eide, generalsekretær i Skiforeningen. Foto: Christine Amdam, Skiforeningen.

– Vi har fått flere nye medlemmer den siste uken, det setter det setter vi enormt stor pris på, sier Eide.

Hva kan DU gjøre?

På linkene nedenfor finner du mer informasjon hvorfor ditt medlemskap er viktig og hva du kan gjøre for å støtte dine lokale trenings- og aktivitetstilbud.

Slik kan du hjelpe DNT:

Støtt DNTs hyttefond eller støtt en utvalgt DNT-aktivitet.

Eller bli medlem! Her kan du sjekke om du er DNT-medlem fra før (mange tror de er det uten å være det!)

Slik kan du hjelpe Skiforeningen:

KLIKK HER for å vite mer om hvordan du kan støtte Skiforeningens arbeid.

Slik kan du hjelpe treningssenteret ditt:

Fortsett å være betalende medlem selv om senteret er stengt

For bakgrunn, les dette:

Om Aktivitetsalliansen

Aktivitetsalliansen er et samarbeid mellom sju kjente aktører innen fysisk aktivitet, sunnhet og forebyggende helse, som ønsker å inspirere folk til å bevege seg.

Vårt mål er å fjerne hindringer og legge bedre til rette for mer fysisk aktivitet. Alliansen består av Gjensidigestiftelsen, Den Norske Turistforening, VIRKE trening, Skiforeningen, Syklistenes Landsforening, Norsk Sportsbransjeforening og Roede. Til sammen representerer vi over 1,1 millioner medlemskap.