Sov, spis, beveg deg – se de tre foredragene her!

Bli inspirert etter ferien! Scroll nedover for å se foredragene.

Kombinasjonen av søvn, kosthold og fysisk aktivitet henger sammen og er noe av det viktigste du kan gjøre for å ta tak i din egen helse. Derfor har Aktivitetsalliansen laget tre kjappe foredrag om dette i samarbeid med hjerneforsker og fastlege Ole Petter Hjelle, som er aktuell med boka Lev til du blir 100.

Vi får mange henvendelser fra folk som ønsker å komme i gang med en sunnere og mer aktiv livsstil, og håper foredragene kan inspirere mange etter sommerferien

Lars Erik Mørk. talsperson for Aktivitetsalliansen
La deg inspirere etter ferien sier talsperson i Aktivitetsalliansen, Lars Erik Mørk

SE FOREDRAGENE HER:

Fysisk aktivitet

Hvorfor er vi inaktive, til tross for at vi vet vi burde være mer i bevegelse?

Visste du at det er hjernen og den psykiske helsen vår som styrkes kanskje aller mest når vi beveger oss?


Hvor mye må man bevege seg? Få svaret på dette og 5 tips om hvordan du kommer i gang i dette foredraget om fysisk aktivitet!

Søvn

Hvor mye søvn trenger vi? Hvilket organ påvirkes mest ved søvn? Hvorfor hjernevaskes vi når vi sover? Hva er tre tegn på at du trenger mer søvn? Og hvorfor er det lettere å gå opp i vekt om vi sover lite? Hør alt om dette i foredraget om søvn!

Kosthold

Visste du at du kan spise deg til et lenger og bedre liv?

Hvilken rolle spiller Omega 3, fiber og regelmessige måltider? Hvordan er den optimale sammensetningen av kostholdet? Og hva er raske karbohydrater? Dette er bare noe av det Ole Petter Hjelle tar opp i foredraget om kosthold.

Om Aktivitetsalliansen

Aktivitetsalliansen er et samarbeid mellom syv kjente organisasjoner for å få barn og voksne i mer fysisk aktivitet. Les mer her.

– Dette gjør vi ved å dele ny kunnskap og motiverende tips, og ved å gi konkrete innspill til politikerne. Aktivitetsalliansen står blant annet bak folkemøteserien Aktiv kropp, sterk hjerne og flere av innspillene til den nye nasjonale handlingsplanen for fysisk aktivitet, sier Lars Erik Mørk.